Justyna Salamonowicz-Gustaw | Instytut MEDESTETIS

Justyna Salamonowicz-Gustaw

dietetyk, specjalista ds. żywienia, coach ICF

Dietetyk, specjalista ds. żywienia, coach ICF ze specjalnością zdrowie i odżywianie, psychodietetyk, akademicki instruktor jogi i relaksacji, socjolog, prezes Polskiego Stowarzyszenia Hashimoto.
Prowadzi bloga www.kodrownowagi.pl
Uzyskała dyplom ukończenia Studiów Podyplomowych w Instytucie Żywności i Żywienia na kierunku Poradnictwo dietetyczne – Postępy w Żywieniu Człowieka, dyplom ukończenia Studiów Podyplomowych na Wydziale Rehabilitacji Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie na kierunku Joga i Relaksacja, dyplom ukończenia studiów wyższych na kierunku Nowe Media i Komunikacja Społeczna na Wydziale Socjologii Collegium Civitas na wydziale Komunikacja Społeczna oraz dyplom ukończenia Studiów Wyższych na Wydziale Zarządzanie w Wyższej Szkole Ekologii i Zarządzania. Ukończyła certyfikowane szkolenie Coach Wise Coaching Equipped i Studium Trenerskie Akademii SET. Jest certyfikowanym psychodietetykiem.
Ukończyła wiele szkoleń, warsztatów i seminariów: dietetycznych (w tym kilku ukierunkowanych na  dietetykę kliniczną, Hashimoto, tarczycę, gospodarkę hormonalną, odchudzanie, jelita, diety oparte o geny, nietolerancje pokarmowe, suplementacje) oraz zarządzania stresem i coachingowych.  Uczyła się również medycyny wchodu ‒ skończyła kurs Tradycyjnej Medycyny Chińskiej dla Dzieci i zdobyła tytuł dyplomowanego Konsultanta Ajurwedy II stopnia (starożytny system medycyny indyjskiej).

Regularnie uczestniczy w szkoleniach, konferencjach tematycznych i panelach dyskusyjnych podnosząc kwalifikacje i rozszerzając wiedzę.
Prowadzi wykłady, szkolenia i webinaria, pisze artykuły dla pism branżowych, jest mentorką dla kobiet oraz konsultantem merytorycznym książek o zdrowym stylu życia i odżywianiu. Interesuje się tematyką wellbiing i antiaging. Spełnia się Jako Prezes Polskiego Stowarzyszenia Chorych na Hashimoto, gdzie odpowiada za realizację misji i celu organizacji. Realizuje się w pracy charytatywnej na rzecz chorych organizując konferencje, oraz akcje jak bezpłatne badania czy kampanie edukacyjne. Opracowała autorskie narzędzie dietetyczno-coachingowe do pracy z klientami. W ramach działalności zawodowej uczy zaopiekowania się sobą, zarządzania zdrowiem i dietą oraz zarządzania stresem, wspiera i motywuje do zmian. Uważa, że zdrowie i piękno zaczyna się w głowie i na talerzu!